Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Carnavalsoptocht

19 februari om 13:30

De optocht van Eikelenburg is al vele jaren één van de mooiste optochten van de regio. Ook deze editie kunnen wij niet zonder de inzet, creativiteit en mooie uitdossingen van alle geweldige deelnemers!

Al hebt u helemaal niets met carnaval, de optocht van Eikelenburg mag u niet missen.

Tussen 12.00 en 13.15 uur: opstellen voor de carnavalsoptocht van Eikelenburg in de Wilhelminalaan. Het gemeentebestuur heeft carnavalsvereniging de Plekkers toestemming gegeven om de Wilhelminalaan en de te volgen route van de optocht voor alle verkeer af te sluiten. U kunt zich tot en met maandag 13 februari opgeven door het invullen van het digitaal inschrijfformulier op www.cvdeplekkersbeuningen.nl.

Carnavalsvereniging de Plekkers verzoekt de inwoners van Eikelenburg om hun woningen en straten tijdens het carnaval te versieren. Breng de echte carnavalssfeer ook in uw buurt.

Wij verzoeken eenieder die aan de route van de optocht woont, om de auto’s tijdens de optocht elders te parkeren zodat onze deelnemers zonder problemen door de straten kunnen gaan.

Carnavalsvereniging de Plekkers heeft met de gemeente Beuningen afgesproken om ook dit jaar op bepaalde plaatsen op de route verkeersregelaars in te zetten om de route autovrij te maken en de verkeersveiligheid beter te waarborgen. De gemeente Beuningen heeft een vergunning afgegeven waarin staat dat de wegen waar de optocht overheen gaat, vanaf 12:00 uur afgesloten worden. Dit zal bij een aantal afzettingen gebeuren met verkeersregelaars, maar niet bij alle afzettingen. Bestuurders dienen echter te allen tijde de verkeersmaatregelen en aanwijzingen van het bevoegd personeel op te volgen! Mocht u voor zo’n afzetting staan, probeer dan niet met allerlei halsbrekende toeren om de afzetting heen te gaan, maar neem even de tijd en geniet van de grootse optocht van Eikelenburg. U zult zien dat het de moeite waard is.

 

Route: Burgemeester Gerardtslaan, Lavendelstraat, Burgemeester Verstraatenlaan, Anemoonstraat, Begoniastraat, Lavendelstraat, Molenstraat, Christinastraat, Beatrixplein, Alexiastraat, Amaliaplein. De ontbinding van de optocht is op de Burgemeester Gerardtslaan.

De muzikale medewerking aan de optocht wordt o.a. verzorgd door muziekvereniging Kunst en Volharding uit Beuningen en muziekvereniging NAG uit Weurt.

13.30 uur Het startsein voor de grote carnavalsoptocht optocht in Eikelenburg. Prins Menno met zijn gevolg en de raad van elf, Jeugdprinses Froukje met haar gevolg en de raad van elf en president Piet zullen alle deelnemers aan de grote optocht van Eikelenburg hartelijk welkom heten op de Burgemeester Gerardtslaan.

De prijsuitreiking: De prijzen voor de jeugd tot 10 jaar, en de jeugd tot 14 jaar zullen, vanaf 17.00 uur, worden uitgereikt in de Partyzaal bij het jeugdcarnaval. De prijsuitreiking van de overige categorieën, onder leiding van Prins Menno zal aansluitend, in de grote zaal plaatsvinden. De muziek wordt verzorgd door DJ Servé.

Dit jaar zal de Grolschbokaal weer worden uitgereikt aan één van de bouwende carnavalsgroepen van Beuningen. Ook valt er dit jaar weer de publieksprijs te winnen. Bezoekers aan de optocht kunnen door een SMS-bericht te versturen bepalen wie zij de mooiste creatie van de optocht vinden.

Gegevens

Datum:
19 februari
Tijd:
13:30