Ex Prinsen

Inleiding
Op dit deel van de website van CV De Plekkers, treft u de Ex-Prinsen aan die namens de vereniging voorop gegaan zijn met Carnaval. Op de foto’s treft u het gehele gezelschap aan en daaronder hun namen. Het geeft een mooi beeld van de historie van alle Prinsen van Eikelenburg, waarbij het Convent in 2017, 33 jaar bestond.

Ontstaan van het Convent
Uit het verslag: “Op initiatief van Jo Peters en Jo Heijmans is de groep ex-prinsen bijeen om te bezien of er mogelijkheden zijn tot oprichting en instandhouding van een Convent van ex-prinsen”….”Desondanks staan alle aanwezigen ex-prinsen positief tegenover de oprichting van een Convent van ex-Prinsen”….”Blijft echter de vraag hoe het Plekkers-bestuur in deze reageert”.

Het resultaat van die vergadering is ons bekend, in die vergadering van 17 september 1984 is het “convent van Ex-Prinsen” ontstaan.

Onderstaand treft u de aanhef van die vergadering aan:

 

Besluitenlijst vergadering 17 september 1984
Onder andere de volgende besluiten werden in 1984 genomen
– “Getracht wordt bij officiële gelegenheden te verschijnen in uniforme kleding, bestaande uit: zwart kostuum, wit overhemd, vlinderdasje, kwartiermuts”
– “Het Convent zal zich niet mengen in bestuurlijke aangelegenheden van De Plekkers”
– “Optredens naar buiten worden voorlopig beperkt tot het 11e van de 11e bal, prinsenbal, sleuteloverdracht, en daartoe geëigende recepties”
– “….wordt de leden van het Convent een jaarlijkse bijdrage verlangd ten bedrage van 11,11 gulden”

In deze besluiten is de basis gelegd voor het uniform zoals dat heden ten dage nog gedragen wordt, met een aanpassing naar een zelfde steek voor iedere Ex-Prins. En tja, de bijdrage, die is enigszins toegenomen!

Een foto uit het archief van 1985 van het convent van Ex-Prinsen:

De vergadering werd als volgt afgesloten:

Het Convent anno 2017
In 2017 bestond het Convent 33 jaar, wat uitgebreid gevierd is in Zaal Burgers te Weurt. Het Convent heeft 24 actieve leden.

Een grote verandering is dat in de tussenliggende jaren is besloten dat het Convent zich aan zou sluiten bij De Plekkers. Het merendeel van de Ex-Prinsen is dan ook lid geworden van de Carnavalsvereniging. Op deze manier hoopt zij, naast een financiële bijdrage, ook een inhoudelijke bijdrage te leveren aan het Carnaval in Eikelenburg.

De activiteiten waar het convent aanwezig is en waaraan een bijdrage geleverd wordt zijn de prinsonthulling, prinsreceptie, sleuteloverdracht, vrijgezellenfeest boerenbruidspaar en de boerenbruiloft.

Onderstaand een foto van (een deel van) het huidige Convent gemaakt ten behoeve van de Plekkerskrant 2018.

 

Hieronder volgt de galerij van ex-gezelschappen.

 • Prinsengezelschap 2018-2019

 • Jeugdprinsengezelschap 2018-2019

 • Aankomende activiteiten

  dec
  13
  do
  20:00 Kerstbingo @ Sportcafé de Tinnegieter
  Kerstbingo @ Sportcafé de Tinnegieter
  dec 13 @ 20:00
  De zaal gaat open vanaf 19.00 uur. Op onze bingo kunt u diverse prijzen winnen, van leuke accessoires tot een boodschappenmand.
  feb
  16
  za
  hele dag Rondbrengen carnavalskrant
  Rondbrengen carnavalskrant
  feb 16 hele dag
  Vanaf 16 februari kunt u in Beuningen onze carnavalskrant op de mat verwachten. Hebt u een nee-nee sticker en wilt u onze krant ontvangen? Neem dan contact met ons op via pr@cvdeplekkersbeuningen.nl Vanaf deze datum[...]
 • Floating Social Media Icons Powered by Acurax Blog Designing Company