De Optocht

Onze jaarlijkse carnavalsoptocht is een grootse jaarlijks terugkerende optocht die door de straten van Beuningen zal trekken. Eikelenburg staat al ruim 50 jaar in het teken van het carnaval en is nog altijd zeer verheugd dat zo vele enthousiaste deelnemers zich ieder jaar weer aanmelden.
Vele individuelen, loopgroepen en wagens zetten hun beste beentje voor om een positieve carnavalsgedachte uit te dragen aan allen die langs de route zijn verzameld.
Tijdens de optocht vergapen zich velen aan de ludieke gedachtegangen en creaties, welke met veel ijver en behoorlijke aantallen uren inspanning te bezichtigen zijn. Het is heerlijk om eens lekker uit je dak te gaan en alle dagelijkse zorgen even op zij te zetten en te kunnen genieten van leut en gein.
Een ieder kan meedoen aan deze geweldige optocht. Samen met familie, bekenden, collega’s uit de buurt, vereniging of werkkring is vaak iets simpel op te zetten. Elkaar helpen met ideeën, materiaal en eventueel een ruimte om iets moois te bouwen. Wat wil je nu nog meer? Neem die stap en praat hier eens over op een verjaardag of feestje. Hierbij worden vaak de eerste plannen gesmeed door de huidige deelnemers.

De carnavalsoptocht is op zondagmiddag 23 februari 2020 en start om 13.30 uur vanaf de rotonde Burgemeester Gerardtslaan – Wilhelminalaan te Beuningen.

Dit jaar hebben wij geen thema tijdens de optocht.

Naast de gebruikelijk eerste 3 prijswinnaars die tijdens de optocht hiervoor worden genomineerd, is er ook een extra prijs te verdienen middels onze sms-actie.
Wanneer deelnemen niet haalbaar blijkt, vragen wij je verkleed langs de route van de optocht te staan om zodoende toch het echte carnavalsgevoel te krijgen. Na afloop van de optocht is het Plekkerspaleis geopend om er samen één groot feest van te maken. Tevens vindt hier de prijsuitreiking plaats van de beste wagens, groepen en individuelen.

Tussen 12.45 en 13.30 uur opstellen voor de grote carnavalsoptocht van Eikelenburg in de Wilhelminalaan.

Het gemeentebestuur heeft carnavalsvereniging “de Plekkers” toestemming gegeven om de Wilhelminalaan en de te volgen route van de optocht voor alle verkeer af te sluiten.

Opgeven is vanaf maandag 6 januari mogelijk, zowel telefonisch als digitaal!

 

optocht-reglement-B-2020

 • Aankomende activiteiten

  feb
  20
  do
  20:00 Grand gala de carnaval @ De Tinnegieter
  Grand gala de carnaval @ De Tinnegieter
  feb 20 @ 20:00
  Een greep uit het artiestenaanbod deze avond: Nederlands kampioen tonpraten Boy Jansen Duo Tiffany Zes kir nix Tim Schalkx Ramon Hermans   Tijdens deze Pronkzitting zullen ook de startnummer aan de deelnemers van de optocht worden uitgereikt.
 • Prinsengezelschap 2019-2020

 • Jeugdgezelschap 2019-2020

 • Social Media Icons Powered by Acurax Wordpress Development Company