De Optocht

Onze jaarlijkse carnavalsoptocht is een grootse jaarlijks terugkerende optocht die door de straten van Beuningen zal trekken. Eikelenburg staat al ruim 50 jaar in het teken van het carnaval en is nog altijd zeer verheugd dat zo vele enthousiaste deelnemers zich ieder jaar weer aanmelden.
Vele individuelen, loopgroepen en wagens zetten hun beste beentje voor om een positieve carnavalsgedachte uit te dragen aan allen die langs de route zijn verzameld.
Tijdens de optocht vergapen zich velen aan de ludieke gedachtegangen en creaties, welke met veel ijver en behoorlijke aantallen uren inspanning te bezichtigen zijn. Het is heerlijk om eens lekker uit je dak te gaan en alle dagelijkse zorgen even op zij te zetten en te kunnen genieten van leut en gein.
Een ieder kan meedoen aan deze geweldige optocht. Samen met familie, bekenden, collega’s uit de buurt, vereniging of werkkring is vaak iets simpel op te zetten. Elkaar helpen met ideeën, materiaal en eventueel een ruimte om iets moois te bouwen. Wat wil je nu nog meer? Neem die stap en praat hier eens over op een verjaardag of feestje. Hierbij worden vaak de eerste plannen gesmeed door de huidige deelnemers.

De carnavalsoptocht is op zondagmiddag 3 maart 2019 en start om 13.30 uur vanaf de rotonde Burgemeester Gerardtslaan – Wilhelminalaan te Beuningen.

Het thema van de optocht is op dit moment nog niet bekend.

Naast de gebruikelijk eerste 3 prijswinnaars die tijdens de optocht hiervoor worden genomineerd, is er ook een extra prijs te verdienen middels onze sms-actie.
Wanneer deelnemen niet haalbaar blijkt, vragen wij je verkleed langs de route van de optocht te staan om zodoende toch het echte carnavalsgevoel te krijgen. Na afloop van de optocht is het Plekkerspaleis geopend om er samen één groot feest van te maken. Tevens vindt hier de prijsuitreiking plaats van de beste wagens, groepen en individuelen.

Aanmeldingen en informatie volgt t.z.t.

 

 • Prinsengezelschap 2018-2019

 • Jeugdprinsengezelschap 2018-2019

 • Aankomende activiteiten

  dec
  13
  do
  20:00 Kerstbingo @ Sportcafé de Tinnegieter
  Kerstbingo @ Sportcafé de Tinnegieter
  dec 13 @ 20:00
  De zaal gaat open vanaf 19.00 uur. Op onze bingo kunt u diverse prijzen winnen, van leuke accessoires tot een boodschappenmand.
  feb
  16
  za
  hele dag Rondbrengen carnavalskrant
  Rondbrengen carnavalskrant
  feb 16 hele dag
  Vanaf 16 februari kunt u in Beuningen onze carnavalskrant op de mat verwachten. Hebt u een nee-nee sticker en wilt u onze krant ontvangen? Neem dan contact met ons op via pr@cvdeplekkersbeuningen.nl Vanaf deze datum[...]
 • Social Media Icons Powered by Acurax Wordpress Development Company